10 Mart 2008 Pazartesi

Su`yun Faydalari


SOĞUK ALGINLIĞI BAŞLANGICI

Sesiniz gitmiş, boğazınız batıyor, gözleriniz yaşarmaya başladı. Soğukalgınlığının ilk belirtileri… Hemen ayaklarınıza sıcak su banyosu yapmalısınız. Çünkü büyük ihtimalle üşütmek üzeresiniz. Sıcak su hem ayaklarınıza iyi gelecek hem de virüslerin vücudunuza yerleşmesini önleyecek.Kovayı 33 derece sıcaklıkta suyla doldurun. Bacaklarınızı dizlerinize kadar içine daldırın. 15-20 dakika boyunca 39 derecede, daha sonra 42 derecede tutun. Daha sonra kurulayın ve 15-30 dakika kadar yatakta dinlenin. Bu süreci soğukalgınlığı belirtileri kaybolana dek her akşam aksatmadan uygulayın.

REGL SANCISI İÇİN

Regl sancılarında sıcak-nemli bir bezi direkt deriye temas ettirmek dokuya ve organlarınıza iyi gelecek. Çok kolay ve kullanışlı bir tarif veriyoruz sizlere. Sekiz kez katladığınız bir keten bezi kaynar suya koyun. Daha sonra üzerine bir havlu sarın ve sıkın. Bu işlemi dikkatlice yapın ve kontrol edin; deriniz yanmasın. Sonra bu havlu yumağını karnınıza koyun. Üzerine yün bir bezi iyice sarın. Böylece kalabildiğiniz sürece kalın. Bu işlem diğer karın kramplarına ve ağrılara da iyi gelecek.


SİNİRLİYSENİZ

Bütün gününüz inanılmaz stresli geçti. O halde hemen küveti sıcak suyla doldurup girin.Sinirlilik halini gidermenin en iyi yolu sıcak suyla dolu bir küvet! Böylece damarlarınız genişleyecek, kan akışınız yoluna girecek ve bedeniniz sakinleşecek. Suyun dinginleştirici etkisi beyninize de iyi gelecek. Küveti dörtte üç oranında sıcak suyla doldurun. En az 10, en çok 15 dakika küvette kalın. Suyun içine damlatacağınız birkaç damla lavanta esansı daha da iyi gevşemenizi sağlayacak. Şimdi yavaşça kalkın. Ilık suyla bir kez daha duş alın ve kurulanıp en az 20 dakika karanlık bir odada uzanın.


BASINIZ AGRIYORSA

başAğrısı içinAğrı kesiciler mutlaka işe yarar ama yüzünüze soğuk bir duş yapmak hem yan etkisiz hem de oldukça etkili. Soğuk su başınızdaki gerginliği alacak. Duş başlığını öyle bir ayarlayın ki, bolca su gelsin. Eğer olmuyorsa duşun kafasını çıkarın. Hortum kısmından daha çok su gelir böylece. Şimdi omzunuza bir havlu alın ve küvete eğilin. Soğuk suyu önce alnınızdan sonra yüzünüzün sol tarafından akıtın. Aşağı yukarı hareketlerle sağa ve sola doğru işlemi devam ettirin. Son olarak soğuk suyla yüzünüzde 3 kez dairesel hareket yapın. Bu işlem migrene de iyi geliyor.


UYKU BOZUKLUKLARI

Yün ve keten çoraplarla ıslak çorap terapisini mutlaka deneyin. Bunun için dizin bir karış altında biten bir çift keten çoraba ihtiyacınız olacak. Bir çift de yünlü çoraba. Önce ketenli çoraplarınızı soğuk suya daldırın. İyice sıkın ve sıcak ayaklarınızın üzerine giyin! Bunun üzerine yünlü çorabınızı geçirin. Bu ıslak çoraplarla mümkün olabildiğince kalın.



Kaynak:


Foto;google

8 yorum:

Gözde dedi ki...

Nergis regl için olanı mutlaka deneyeceğim, bu arada baş ağrısı içinde bazen buz kullanırım ben,ama sanki su daha iyi olur gibi geldi şimdi...Teşekkürler güzel yazın için
Sevgiler

Adsız dedi ki...

Nergiscim bunlar ne kadar faydalı ve güzel bilgiler...:))paylaşımın için teşekkürler... yalnız
ben bir şey ekleyebilirmiyim, bol C vitamini.....:)

Sevgiler canım....

Adsız dedi ki...

Bütün yazını kopyaladım pc ye kaydettim...faydalı bilgiler diye bir bölüm açtım...:)))
bloguma yazdıgın güzel yorumlara teşekkürler canım....
sevgilerimizi gönderiyoruz...

Adsız dedi ki...

Bütün yazını kopyaladım pc ye kaydettim...faydalı bilgiler diye bir bölüm açtım...:)))
bloguma yazdıgın güzel yorumlara teşekkürler canım....
sevgilerimizi gönderiyoruz...

nergisce dedi ki...

Gözde, ba agrisi icin annemde hep buz kullanir pekte fayasini görmez acikcasi, denenmesi gereken güzel bilgiler var, bende en yararli olarak bulduklarimi ekledim...sevgiler:)

Ayca,evet cok haklisin aycacim c vitamini, grip olunca limonla kanki oluyoruz :)sevgiler:)

tugca; eheh alemsin:) ama dogruda yapiyorsun böyle bilgileri kaydetmek gerekiyor gercekten, tugcecim senden güzel yemekler bekliyorum kucak dolusu sevgiler bendende:)

Moonish (moonsun) dedi ki...

Nergiscim nerelerdesin niye yazmiyorsun, ozledim yaff :))

nazo dedi ki...

nergisss nerelerdesinn ?? ses verrr !!

Haydins dedi ki...

Merhabalar,
Adet sancisi icin sicak su torbasi cok ise yariyor.tavsiye ederim..