5 Mart 2008 Çarşamba

Renkler ve Sen

YEŞİL : Duygusal olarak bizi en çok etkileyen bir organımız olan kalp organının , bu rengin yaydığı enerji alanında olduğu düşünülür. Doğanın ve baharın rengidir. Güven veren renktir. O yüzden bankaların logolarında hakim renktir. Yeşil yaratıcılığı körükler. Bu yüzden büyük lokanta mutfaklarında yeşil tercih edilir. Hastanelerde de yeşil rahatlatıcı özelliği nedeniyle kullanılır. Yeşil alanda insanların daha az mide rahatsızlığı çektiği saptanmıştır. ":) bankalar isi biliyor canim garantinin logosu yesil yonca yapragi"


MAVİ : Vücudumuzda boğaz bölgesini yansıtan bir renktir. Mavi renk gökyüzünün ve geniş ufukların, denizin simgesidir. Sınırsızlığı ve uzak bakışlılığı simgeler. Huzuru temsil eder ve sakinleştirir. Araplar mavinin kan akışını yavaşlattığına inanır, nazar boncuğu o yüzden mavidir. Batıda intiharları azaltmak için köprü ayaklarını maviye boyarlar. Duvarları mavi olan okullarda çocukların daha az yaramazlık yaptığı saptanmıştır. "eheheh :) bizim sinif ìn duvarlari sari ödenle yaramazlik yapiyoruz herhalde ;)"


SARI : Sarı zeka , incelik ve pratiklikle ilgilidir. Toplumsal yaşamı ve birlikte çalışmayı yansıtan bir anlamı vardır. Geçiciliğin ve dikkat çekiciliğin sembolüdür. Dikkat çekiciliğinden dolayı dünyada taksiler sarıdır. Sarı ayrıca hüzün ve özlemin rengidir. Sonbaharın tüm hüzünlü güzelliğinde onun her rengini izlemek mümkündür. " ben sariya asik oldum, cok özlerim, hüznüd severim ve ben sonbahar cocuguyum :)"


MOR : Eskiden beri ihtişam ve lüksün son basamağı olarak düşünülür. Tarih , yüksek sınıfların, saray mensuplarının daima morla bezendiklerini kaydeder. Nevrotik duyguları açığa çıkardığından, insanların bilinçaltını korkuttuğu saptanmıştır. İntihar edenlerin beğendiği renktir. "Mor benim en sevdigim renk`tir:)"


Kaynak:http://www.adaminsitesi.com/renklerin_dili.htm

3 yorum:

nazo dedi ki...

ben en çok yeşili severim. bişey alacaksam ve seçeneklerde yeşil varsa hiç şaşmaz. o yüzden tüm eşyalarımda yeşilin her tonu var :) kahverengi, beyaz, siyah ve kırmızıyı da çok severim. mor, sarı, pembe, mavi de olabilir. kısaca ben tüm renkleri seviyorummmm :)))

Moonish (moonsun) dedi ki...

Ben her rengi cok seviyorum Nergiscim ama sanirim Mavi'ye olan duskunlugum birazda sakinlestirdigi ve bana ozgurlugu cagristirdigi icin :)) Kocaman sevgiler opucukler :))

nergisce dedi ki...

nazocum buaralar bende yesile takmis durumdayim özellikle yesil ve morun uyumuna bayiliyorum...

moonsuncum, evet mavi cok sakinlestirici bir renk, bazen bende maviden vazgecemiyorum, bende öpücüklerimi yolluyourm :))