13 Ocak 2009 Salı

Pasta Keyfi

Gecen hafta pazar Cikolatali pasta yapmistim ama yine bir türlü yazamadim daha dogrusu tam yazacaktim bi baktim hatice cupcake yapmis:) bende erteledim. Bu güne yazmak kismetmis...Bu pasta harika dietmis falanmis filanmis hepsini unutturuyor insana:) simdi gelelim tarife.
Pandispanya malzemeleri:
2 adet yumurta, 1 su bardagi toz seker, 1 su bardagindan biraz fazla un, 1 cay bardagi kakao, yarim paket margarin (ben daha az kullaniyorum), 1 paket, kabartma tozu, 1 su bardagi süt, vanilya.
herzaman oldugu gibi ilk önce yumurtalar sekerle cirpilir ve davami gelir hic anlatmama gerek yok biliyorsunuzdur:) ama margarin ve kakao ayri hazirlaniyor. Bir tavada margarin eritilir ve kakao ile karistirili, koyu bi kivam oluyor:) sonra kek hamuruna ekleniyor özelligide orada zaten islak kek gibi oluyor (annem böyle diyor ben islak kek normal kek yapabilen birisi degilim hep cig kaliyorlar).
icinin kremasinin malzemeleri:
cirpilmis krem santi (:))) ben bi kere krem santiyi kaynatmistim, cok igren olmustu kivamida tutmadi diye nisastaya dayanmistim). istege göre yeritilmis cikolata yada meyve sosu vs... ben yazin meyve soslu yapiyorum bögürtlenli favorim, kisinda cikolatali.
pastanin üstüne gelen sos icin 1 paket sivi krema ile cikolatayi eritiyorum koyu bi kovam olunca üzerine döküyorum:) onun bi ölcüsü yok cünkü bende kafama göre takiliyorum ama üstünde sos olmadan güzel olmaz yani "aman sos koymayim zaten cok kalorileri" diyip gecmeyin, pisman olursunuz.
Nergisle pasta keyfi programininda sonuna geldik:)

14 yorum:

41 kitchen dedi ki...

aaa çok kızdım bak şimdi cupcake yapmışsam nolmuş sen de yazsaydın ortalık şenlenseydi:D:D tatlı tatlı düşünseneeee. harika görünüyor canım, bunu da denerim bi gün mutlaka, malum tariflere açığız hep=)

nergisce dedi ki...

htc; haklisin ne güzel pisti olacaktik:) bilmem belki garip karsilanir diye bekleyim dedim ama bidaha ki sefere insallah:)

Adsız dedi ki...

ellerine sağlık eminim çok tatlı olmuştur. her aşaması harika olacağının göstergesi. bigün mutlaka yapıcam. paylaşımın için sağol..

nergisce dedi ki...

gül, saol:) umarim yaparsin cünkü cok güzel:)))sevgiler

embir dedi ki...

süper ya mis gibi gözüküyor, akşam akşam işten yorgun argın gelen insana yapılır mı bu yahu, şimdi kalkıpda yapamam ben :( sana afiyet olsun canım :)

nergisce dedi ki...

embir, :) tüf ya, yarina kaldi desene:)

Moonish (moonsun) dedi ki...

Oyyy bosver kalorileri, valla onume getirip konsa dunya umrumda olmaz :)) Ellerine saglik Nergiscim :))

ayci dedi ki...

2. fotografta kalp var ben gördüüüm!

Merve dedi ki...

çok lezzetli olmuştur eminim eline sağlık :) ileri de isterim tarifini! su an yapamıyorum :(

Adsız dedi ki...

severim çikolatalı pastaları ,, ellerine sağlık

DuruButik dedi ki...

harika görünüyor.ayy nasıl çekti canım.hemen yapmalıyım bende:))

Ömür dedi ki...

Imm güzel tatlı. Hoş görünüyor. Eline sağlık.

AskinAy dedi ki...

Ellerine saglik,mutlu bir haftasonu gecirmen dilegiyle sevgiler,...

böcük dedi ki...

Immm ellerine sağlık nergisim :D üzerine sürdüğün ganaş ile harika olmuştur eminim :)