7 Şubat 2008 Perşembe

LiYo Maskesi


Iki haftadir boya küpüne düsmüs gibi gezmemden dolayi mi yoksa havanin soguklugundan mi nedir yüzüm son günlerde feci durumda. durmadan kuruyor, göz altinda ve cene kisminda kurumus kizarik bölgeler olustu, bide bunun üzerine sivilce ve siyah noktalarda belirsizce cikmaya basladilar. cildirmak üzereyim durmadan yüzüme krem sürüyorum, degisik maskeler deniyorum. en son dün gece maya maskesi yaptim bir kitapta okumustum mayanin yüzü dezenfekte ettigini ama ne yazik ki faydasini göremedim.

bugün yeni kesiflere ciktim ve yogurtlu limonlu bir maske buldum onu denemeyi düsünüyourm insallah olumlu bir sonuc cikar. böyle sorunlari ilk önce dogal besinlerle cözmeye calisiyorum, kozmetik ürünlerini sadece genel temizlik ve nelendirici olarak kullanmak daha iyi olur diye düsünüyorum cünkü cogunda farkli maddeler var.


LiYo Maskesi (Limon ve Yogurt Maskesi)


Malzemeler: Limon suyu ve yogurt

Maskenin faydalari: limon suyu cildi dezenfekte eder, sivilceleri kurutur ve siyah noktalarin kaybolmasina yardimci olur. yogurt ise cildi besler, nemlendirir ve yag miktarini dengeler.

Baska tavsiyesi olan varmi? :)

5 yorum:

Laçin Tenel dedi ki...

nergis, benim birkaç önerim olabilir çünkü benim cildim de aynen bu durumdaydı.
İlk başta hergün başka maske denemeyi bir süre ertelemelisin cildini daha fazla yorar.Sıcak suyla sakın yıkama, hatta eğer makyaj temizleyicin kozmetikse onun yerine sadece badem sütüyle temizle. Tekrar yıkama bile. Tonik olarak tavsiyem sadece gülsuyu kullan.
Bir de biliyorum zor ama oynamamaya çalış, bir süre uğraşma. Bence büyük ihtimalle kozmetiklerden birine karşı bir hassasiyet oluştu cildin ondan tepki veriyor.

nergisce dedi ki...

evet lacincim haklisin, ben tüm yapilmmasi gerekenleri yaptim. suanda düzelmeye basladi cok sükür.

zeya dedi ki...

ben de doğal maskeleri seviyorum.Watson'dan yogurtlu maske aldım en son evde de yapılabilirmiş. Bir daha ki sefere deneyeyim.
Sevgiler

nazo dedi ki...

benim yüzümde aynen bahsetiğin gibi. normalde yağlı da, bu kuruma neyin nesi onu anlamıyorum. valla bıktım artık. badem sütünü hiç duymamıştım. satılıyor mu bu ve nerede? laçine sormak lazım. yoğurt ve limon suyu maskesini deneyeyim. bir de esranın bal-şeker karışımı var (kadınca blogda). off offf :))

nergisce dedi ki...

zeya, evde maske yapmanin daha iyi oldugunu düsünüyorum...

nazo, badem sütü aktarlarda satiliyordur, zaten ne ararsanda vbar orada. kadincablogtaki balli maskeyi denedim süper...