6 Temmuz 2008 Pazar

Yüzük Yapiyoruz








Evet, en sonunda yüzüklerimi nasil yaptigimi anlatiyorum. Öncelikle 3 ayni uzunlukta tel kesiyoruz ve tek bir tel haline kiviriyoruz, ben cogu zaman sac ögrüsü seklinde örüyorum. kivirdiktan sonra parmagimizin ölcüsünü alip orta`dan döndürerek halka kismini bittiriyoruz. üc telden alti tel kalmis oluyor, istediginiz heran gibi bir boncugu tele takip alt kisma dogru kivirip penseyle ücünü kapatiyorsunuz ve böylece istediginiz modelide verebilirsiniz.
:) umarim anlata bilmisimdir, bende Haydins`ten ne gördügsem ve kendi kendime birseyler uyduruyorum ama cok zevkli mutlaka deneyin! Asscim hadi yüzük yapmaya... :)


Uzun zamandir canim kumpir istiyordu, almanyda öyle Türk lezzetleri bulmak cok zor hatta imkansiz hic birsey türkiye tadi vermiyor, yani ülkeyi terk ederken bi düsünün derim. Her neyse ben kumpir kumpir diye gezerken sevgili Disalìn sayfasina rasladim, kumpir yapmis. Tabi hemen bende yaptim, ayni tad degil tabikide ama yinede idare ediyor özlem gidermeye yetti:) cok pratikmis kumpir yapmak, özellikle yaz geceleri icin cok ideal deneyin derim, malzemelere gelince ne bulduysan koy yada Disalìn sayfasina bi tikla:)

5 yorum:

Haydins dedi ki...

Kumpir deyince benim aklima hep Ortakoy gelir..Onlarin tadi filan degil onemli olan bogazin kiyisinda yenmeyince tadi hep farkli geliyor insana bence..

assortiek dedi ki...

anladımmmm :) enkısa zamanda bi yüzük gelio,çok saol,kumpirde harika gözüküoo,sizin yerinize burda kumpir yememi istermisin :) banada bahane olur :)

Adsız dedi ki...

Nergiscim ne kadar da pratikmiş yüzük yapmak ögrenmiş oldum..:))
paylaşımın için teşekkürler canım...
Disalin tariflerine bende bayılıyorum doğrusu,
afiyet şekerr olsun...

Adsız dedi ki...

Yüzükler vazgemiyecegim aksesuarlarım, şimdi nasıl yapıldıgınıda ögrendim,hemen malzemelerimi alayım artık...

kumpiri bende çok seviyorum.. ellerine sağlık harika olmuş....

nergisce dedi ki...

haydins, evet, hic birsey türkiyedeki gibi tat vermiyor...

assortiek, kumpiri yedikten sonra yüzük bekliyourm ona göre;)

ayca, evet aycacim cok kolay yap derim, disalin tarifleri harika bi göz attimda zaten senin sayfandan buldum kendisini.

tugce, bende yüzüklerden vazgecmiyourm, gözümde doymuyor yaptikca yappiyorum, sen yap bekliyourm:)